HQ School


Categorie:  Fulltime
Doelgroep:  18 t/m 25 jaar
Huisvesting:  Extern
Locatie:  Soesterberg
Uniek:  Kunst & God, artistiek talent, individuele aandacht, persoonlijke ontwikkeling
Kosten:  € 5.300,-
Website:  www.hqschool.nl

HQ School


Categorie:  Fulltime
Doelgroep:  18 t/m 25 jaar
Huisvesting:  Extern
Locatie:  Soesterberg
Uniek:  Kunst & God, artistiek talent, individuele aandacht, persoonlijke ontwikkeling
Kosten:  € 5.300,-
Website:  www.hqschool.nl

HQ School in het kort:

De HQ kunst school is hét tussenjaar voor creatieve jongeren. Je ontwikkelt jezelf op persoonlijk, geestelijk en artistiek gebied. Je kiest één van de volgende disciplines om te volgen: dans, zang, muziek, beeldend of drama. Daarnaast is dit jaar een oriëntatie voor studie en beroep.

Vorming 

Veel studenten komen in eerste instantie naar HQ voor de ontwikkeling van hun artistieke talent. Na afloop van een jaar is iedereen vooral enthousiast over de persoonlijke vorming. Dit is dan ook een belangrijk thema binnen een jaar HQ. Door de individuele betrokkenheid bij studenten blijft niemand ongemerkt. Met elkaar werken we aan een veilige plek waar mensen optimaal tot bloei kunnen komen. Het fundament wat we in Jezus hebben speelt daarbij een hele belangrijk rol.

Talent (ambitie // focus // hoge inzet)

We zijn op zoek naar talentvolle artistieke jongeren die een jaar flink aan de slag willen met zichzelf en hun artistieke talent. Als HQ bieden wij faciliteiten, docenten en programma, daarnaast verwachten wij van studenten dat zij zich voor de volle 100% inzetten om alles uit een HQ jaar te halen.

Kwaliteit  

HQ staat voor Heavenly Quality ofwel Hemelse Kwaliteit. Dit komt terug in ons curriculum, docenten (allemaal professionals), faciliteiten en aandacht voor studenten. We bieden onderwijs op maat en zoeken voor elke student naar de juiste invulling van hun jaar.

Bestemming    

We begeleiden jongeren onderweg naar hun bestemming. Hiervoor is een decaan werkzaam op de school om jou te begeleiden in je studiekeuze. Daarnaast vindt er via de docenten een stuk beroepsoriëntatie plaats. We denken gedurende het jaar na over jouw dromen en zoeken naar manieren om deze realiteit te laten worden.

Locatie: HQ School is gevestigd in Veenendaal

Lesweek: Maandag is een bijbeldag en dinsdag tot en met donderdag zijn kunst dagen. ‘s-Maandags starten we om 10.00 en de andere dagen om 9.00 uur. Om 16:00 uur is de dag afgelopen. Veel studenten blijven dan nog wel op school om huiswerkopdrachten te maken en te repeteren voor hun lessen en projecten. Op vrijdag kun je wel op school terecht om zelfstandig te werken en de faciliteiten daarbij te gebruiken.

Lesmateriaal:

Stages: Allerlei uitvoeringen

Aanmelding: Om je aan te melden voor een jaar op de HQ kunst school doorloop je een selectieprocedure.

Bereikbaarheid: HQ is goed bereikbaar met het OV en heeft een bushalte pal voor de deur.

Vakanties: We houden zoveel de vakanties van regio midden aan.

  • 11 maart informatieavond
  • 27 maart auditiedag
  • 30 mei informatieochtend
  • 12 juni auditiedag

HQ Bijbelschool - Jesse“HQ kan je helpen om je dromen te vinden, ze grijpbaar te maken en ze te gaan uitleven. Het is een jaar lang onderzoek en investering in jezelf. Het is een voorbereidingsjaar op een kunstvakopleiding. Een kunstvakopleiding richt zich voornamelijk op het uiteindelijk kunstproduct. Kunst kan echter niet bestaan zonder een kunstenaar, dus het is het ook waard om een jaar tijd in die kunstenaar te investeren.” – Jesse Hanse  (modern danser)

 

HQ Bijbelschool - Hendrik“Ik raad de HQ school aan, omdat het vooral genieten is om met mensen op te trekken die de zelfde interesses delen, God en kunst. Ook kom je er krachtiger vandaan, je leert jezelf beter kennen en je leert God meer te betrekken in al je facetten van je leven, bijvoorbeeld in je zwaktes, in je toekomst, in je kunstdiscipline etc. Tijdens HQ heb ik deze oneliners bedacht: “HQschool vormt mij tot een beelddrager van Jezus”  en  “Er is niets mooiers om je passie God en je talent te kunnen combineren”  – Hendrik Zuidersma:  (fotograaf // grafisch vormgver)

 

HQ Bijbelschool - Rene Boer“HQ was voor mij een boost in zowel mijn geloofsleven als in mijn kunstdiscipline. Ik heb er waardevolle contacten aan over gehouden en ik ben me nu bewust wie ik ben en mag zijn.”  – Rene Boer (gitarist)

 

 

 

 

 

HQ Bijbelschool - Rozemarijn“Bij HQ heb ik geleerd wie ik ben, Wie God is en wie ik ben in God. Het jaar heeft het fundament onder mijn leven – Jezus – verstevigd. Ik ben uitgedaagd om stappen te zetten in mijn relatie met God en mijn relatie met anderen. Daarnaast heb ik mijn muzikale talent verder mogen uitdiepen en is de basis gelegd voor het werk dat ik nu binnen mijn gemeente mag doen als jeugdleider en aanbiddingsleider.” – Rozemarijn