De Katapult


Categorie:  Fulltime
Doelgroep:  16 t/m 99 jaar
Huisvesting:  Intern
Locatie:  Den Helder
Uniek:  Kinderwerkers
Kosten:  € 5.300,-
Website:  www.dekatapult.nl

De Katapult


Categorie:  Fulltime
Doelgroep:  16 t/m 99 jaar
Huisvesting:  Intern
Locatie:  Den Helder
Uniek:  Kinderwerkers
Kosten:  € 5.300,-
Website:  www.dekatapult.nl

De Katapult in het kort:

De Katapult is een fulltime trainingsschool, waar naast karaktervorming en verdieping in je geloof, aandacht wordt besteed aan het trainen van kinder- en tienerwerkers.
Dit doel wordt bereikt door het geven van onderwijs, het geven van praktijktrainingen en het coachen van de studenten. De lessen die op de Katapult worden gegeven zijn o.a. gericht op discipelschap, zending, evangelisatie en kinder- en tienerwerk.

De school is in 2004 gestart door Herman Boon.

We hebben ervoor gekozen om te werken met kinderen en tieners, omdat dit een doelgroep is die vaak vergeten wordt. Misschien wel de grootste nood die er heerst in deze wereld is onder kinderen en tieners. Zij hebben iemand nodig die voor hen opkomt, voor hen zorgt, voor hen spreekt en hen omarmt.  Daarbij komt dat ongeveer 45% van de wereldbevolking kinderen  en tieners onder de 15 jaar zijn. Deze doelgroep is dus onwijs groot! Datgene wat je leert op de Katapult, leer je gelijk toe te passen in de praktijk. Wij geloven: “Als je het evangelie aan een kind kunt vertellen, kun je het aan iedereen vertellen”.

Onderwijs

De lessen op de Katapult bestaan o.a. uit discipelschap, karaktervorming, zending en evangelisatie, kinderwerk, creatief, communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Al het onderwijs leer je direct in praktijk te brengen. Thuis, onder je familie, vrienden en collega’s, in je kerk en bijvoorbeeld op de Kanjerclub (een wekelijks evangelisatieprogramma voor kinderen) en tijdens de zendingsreis.

Tijdens het schooljaar nemen we 2x deel aan en dienen wij op de conferentie bidden en vasten van Herman Boon (zie www.biddenenvasten.nl).

Als school bieden we studenten de mogelijkheid om een 2e jaar te doen. Er wordt in dit jaar verder gebouwd op het fundament dat in het eerste jaar is gelegd. Het tweede jaar is een jaar welke passend is gemaakt bij de individuele student. Naast de gezamenlijke lessen , wordt er gewerkt aan een eigen persoonlijk project en leiderschap.

Persoonlijk

Iedere student krijgt een persoonlijke mentor toegewezen die hem/haar gedurende het jaar begeleidt. Met de mentor heb je regelmatige gesprekken en deze steunt en helpt jou in je persoonlijke ontwikkeling.

Locatie: De Katapult is gevestigd in Den Helder. Dit is de plaats met de meeste zonuren! Een prachtig strand is binnen 5 minuten vanaf de Katapult op de fiets bereikbaar. Heerlijk om even uit te waaien! De Katapult is goed bereikbaar met het OV en heeft een bushalte pal voor de deur. Station Den Helder zuid is op loopafstand bereikbaar.

De studenten slapen met maximaal vier personen op slaapkamers. Het pand heeft gedeelde badkamers. Er is een gezamenlijke woonkamer.

Lesweek: De week begint op maandag 09:15 uur en eindigt op donderdag 16:30 uur. Elke lesdag begint met een sharing. Dit is een gezamenlijk moment dat we met elkaar God zoeken en waar één van de studenten iets deelt met de groep.  De lessen zijn van 10:15-12.00 uur en van 14.00-16:30 uur. s Avonds is er tijd voor huiswerk, coaching gesprekken en een wekelijkse bidstond.

In het weekend en tijdens schoolvakanties gaan de studenten naar huis.

Lesmateriaal: De discipelschapstraining en gitaarles wordt door Herman Boon gegeven. Daarnaast zijn er lessen in drama, toneel, lofprijs en aanbidding etc., die door verschillende leraren gegeven worden. Maandelijks wordt er een boek gelezen die aansluit bij de lesonderwerpen van die maand.

Zendingsreizen: Ieder jaar organiseren we een zendingsreis. Met alle studenten bezoeken we een kerk of organisatie in het buitenland. We organiseren programma´s om mensen (jong en oud) te bereiken met de liefde van God. In de voorgaande jaren zijn we o.a. naar Roemenië, Namibië, Oekraïne, Suriname en Polen geweest.

Geld: Een jaar op de Katapult kost € 5.300,-. Daarvoor heb je 4 dagen in de week opbouwende en inspirerende lessen en woon je 4 dagen op de Katapult (incl. eten en drinken). Een jaar op de Katapult is levensveranderend en de investering meer dan waard!

In 2015 zijn er open dagen op de zaterdagen 21 maart, 25 april en 27 juni en 29 augustus.

Je bent van harte welkom!

Het programma van een open dag ziet er als volgt uit:

11.00 uur: Ontvangst met koffie/thee 11.15 uur: Welkom door Herman Boon 11.30 uur: Rondleiding door Katapulters 12.30 uur: Lunch 13.00 uur: Kennismakingsgesprek (vrijblijvend) 15.00 uur: Einde

Wij organiseren naast de open dagen ook meeloopdagen: een dagje sfeer proeven doordat je meeloopt met een eerstejaars student. Deze staan gepland op 20 januari, 10 februari en 14 april 2015. Vanaf 09.15 loop je mee met het programma en de lessen van die dag. De dag duurt tot ongeveer 17.00 uur en je bent natuurlijk welkom om mee te eten om 18.00 uur.

Ben jij geïnteresseerd in de Katapult?

Meld je hier aan voor de open dag!

De Katapult - Jo Ann“Voordat ik op de Katapult kwam, durfde ik niets en hield ik me vast aan andere mensen. Nu durf ik te leven en het avontuur dat dit leven met zich meebrengt aan te gaan. God heeft mij in de twee jaar dat ik op de Katapult heb gezeten ontzettend veranderd. Hij heeft mij laten zien hoe ik hoor te zijn, wie Hij voor mij is en welke plannen Hij voor mij heeft. Ik heb samen met Hem leren loslaten, leren vertrouwen, leren liefhebben en leren volharden. De Katapult heeft mij veel persoonlijke groei gebracht, heeft me een groter verlangen naar het helpen van kinderen in nood gegeven en is een plek waar God de ruimte heeft gekregen om tot mij te spreken. Kortom: de Katapult is levensveranderd!” – Jo-Ann Alblas

De Katapult - Robin van Engelenhoven“De Katapult is voor mij levens veranderd geweest. In het eerste jaar van de school wist ik niet veel over geloof. Ik ben christelijk opgevoed, maar had nog weinig ervaring over het leven met Jezus, hoe het is om een discipel te zijn. Ik was daarnaast zwaar verslaafd aan games, dus deed verder niets met het geloof. Door wat ik op de Katapult heb geleerd, kwam ik erachter dat er zoveel meer is dan alleen het geloven, dat het gaat om het doen van het Woord, doen wat Jezus deed! Mijn eerste ontmoeting met Jezus heb ik op deze school beleefd, tijdens bidden en vasten. Ik viel neer op mijn knieën en Jezus bevrijdde mij en genas mij van de verslaving aan games, lichamelijk pijn en meer. Vrienden had ik ook niet, maar nu wel en dat door de Katapult! Op de Katapult leer je niet alleen maar wat lesjes, je gaat het ook gelijk in de praktijk brengen! Je wordt getraind tot een sterke discipel van Jezus! Je bouwt een sterke relatie met Jezus op, je gaat zien dat Hij echt leeft en je overal doorheen helpt, net als Hij bij mij heeft gedaan.” – Robin van Engelenhoven

 

De Katapult - Melissa de Waard“De Katapult. Waar ben ik aan begonnen? Ja, dat dacht ik soms wel eens. Ik kwam op school als angstig haasje, een onzeker grijs muisje en een gestreste kip. Veel dingen van het verleden beheersten mijn leven. Op school leerde ik steeds meer over wie God is. Dat Hij echt van me houdt en me geweldig vind. Doordat ik steeds meer van Zijn waarheid mijn hart binnen liet stromen moest de leugens die ik geloofde langzaam gaan verdwijnen. Dat kostte veel tranen en strijd. Mijn leven krijgt nu steeds meer kleur en langzaam maar zeker word ik steeds meer wie God zegt dat ik ben. Ik ben er nog niet maar ik ben op weg en samen met God zal ik elke blokkade overwinnen!” – Melissa de Waard