Evangelische Toerusting School


Categorie:  Parttime
Doelgroep:  18 t/m 99 jaar
Huisvesting:  Extern
Locatie:  Ruim 50 locaties
Uniek:  Interkerkelijk, 50 cursuslocaties, in 4 jaar door de Bijbel
Kosten:  € 255,-
Website:  www.ets-cursus.nl

Evangelische Toerusting School


Categorie:  Parttime
Doelgroep:  18 t/m 99 jaar
Huisvesting:  Extern
Locatie:  Ruim 50 locaties
Uniek:  Interkerkelijk, 50 cursuslocaties, in 4 jaar door de Bijbel
Kosten:  € 255,-
Website:  www.ets-cursus.nl

Evangelische Toerusting School in het kort:

De Evangelische Toerusting School (ETS) is een interkerkelijke Bijbelcursus over de inhoud, achtergrond en boodschap van de Bijbel. Met ruim 50 cursuslocaties is de ETS de Bijbelschool ook bij jou in de buurt.

Locatie: De ETS wordt aangeboden op ruim 50 cursuslocaties verspreid over heel Nederland.

Lesmomenten: Afhankelijk van de cursuslocatie worden de lessen 1 keer per maand op een zaterdag verzorgd of twee keer per maand op een door de weekse avond.

Lesmateriaal:  Eigen ontwikkeld materiaal door diverse docenten. Op elke cursuslocatie wordt hetzelfde programma aangeboden. Hierdoor kunnen gemiste lessen gemakkelijk ingehaald worden op een andere locatie.’ Elke cursuslocatie heeft een eigen docent Oude Testament en Nieuwe Testament.

 

Als onderdeel van het Evangelisch College biedt de Evangelische Toerusting School (ETS) een interkerkelijke 4-jarige Bijbelcursus aan over de inhoud, achtergrond en boodschap van de Bijbel. De cursus en is bedoeld voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen, begrijpen en toepassen. Er zijn voor deze cursus geen vereisten qua vooropleiding. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle Bijbelboeken van het Oude en Nieuwe Testament aan bod komen. Elk cursusjaar bestaat uit 18 lessen (9 lessen Oude Testament en 9 lessen Nieuwe Testament) van elk 2,5 uur. Het leren lezen met de Bijbel staat centraal. In aanvulling op de cursus verzorgt de ETS ook jaarlijks drie praktijkgerichte studiedagen in Veenendaal. Deze studiedagen zijn bedoeld voor cursisten die praktisch toegerust willen worden voor een taak in de kerkelijke gemeente.

 

Gratis lessen volgen Maak kennis met de Bijbelcursus van de ETS door in de maanden april, mei en september een gratis proefles te volgen op één van de 55 cursuslocaties in Nederland. Kijk voor meer informatie en locaties op de website.