Foundation 4 Life


Categorie:  Fulltime
Doelgroep:  16 t/m 22 jaar
Huisvesting:  Intern
Locatie:  Ermelo
Uniek:  Studiekeuze begeleiding Wekelijkse outreaches
Kosten:  € 6.500,-
Website:  www.foundation4life.nl

Foundation 4 Life


Categorie:  Fulltime
Doelgroep:  16 t/m 22 jaar
Huisvesting:  Intern
Locatie:  Ermelo
Uniek:  Studiekeuze begeleiding Wekelijkse outreaches
Kosten:  € 6.500,-
Website:  www.foundation4life.nl

Foundation Life in het kort:

Foundation 4 Life is een 1-jarige bijbelschool waarin jongeren van 16 t/m 22 jaar  intern (maandag t/m vrijdag) wonen. De school is voor jongeren die een verlangen hebben om gegrondvest te zijn in het Woord van God, te lijken op Jezus, de dingen te doen die Jezus deed en de kracht van God in hun leven openbaar willen zien worden.

Ook heeft de school een studie en loopbaan psychologe in dienst die tijdens het jaar d.m.v. meerdere gesprekken en testen een professioneel advies geeft over de te kiezen studie of functie ná het jaar.

De speerpunten van Foundation 4 Life zijn ingedeeld in drie pijlers:

 1. Fundament van Gods Woord
 2. Karaktervorming
 3. Doen wat Jezus deed

Door middel van een uitgebalanceerd compleet programma willen we in één jaar tijd een stevig bijbels fundament leggen in de levens van de studenten waardoor ze steeds meer gaan lijken op Jezus. Doordat de jongeren van maandag tot en met vrijdag intern wonen wordt het karakter ook praktisch gevormd. Tevens krijgen de jongeren minimaal eenmaal per 2 maanden een coachingsgesprek, waarin leerlijnen worden gevormd en toegepast. Acties en outreaches zijn een wekelijks terugkerend deel van het programma. Op die manier willen we de onbereikten, in de plaats, het land en de hele wereld, de liefde en daden van Jezus laten zien.

Locatie: Foundation 4 Life is gevestigd op camping de Kriemelberg in Ermelo waar zij gebruik maken van een volledig in 2014 verbouwd pand. De studenten slapen met maximaal vier studenten in eigen nieuw geplaatste winterchalets voorzien van alle gemakken.

Lesweek: De week begint op maandag 11:00 uur en eindigt op vrijdag 14:00 uur. De lessen beginnen op normale dagen om 9:00 uur tot 15:45 uur. In het weekend en tijdens schoolvakanties gaan de studenen naar huis. Na iedere twee normale lesweken volgt een themaweek met gastsprekers uit het hele land en de wereld. Sprekers die o.a. komen spreken zijn David de Vos, Martin Koornstra, Gerard de Groot, Wilkin van de Kamp, Jan Pool en Ivar van der Sterre. Tijdens de normale lesweken gaan de studenten op woensdagmiddag in verschillende projecten evangeliseren. Er zijn groepsopdrachten met wisselende thema’s en samenstelling van de groepjes.

Lesmateriaal:  Eigen ontwikkelde lesserie ‘Apps 4 Life’. ‘De pijlers van het Christelijk geloof’ van Derek Prince. ‘Discipelen van jezus’ van stichting Kerygma. ‘No Apologies’ van Stichting Chris. De studenten ontvangen daarnaast 12 leesboeken tijdens het jaar.

Zendingsreizen: Eerste zendingsreis duurt 5 dagen en gaat naar België, tweede zendingsreis duurt 10 dagen en gaat naar Macedonië.

De meeloopdagen zijn in 2015 op de volgende data:

 • Dinsdag 10 februari
 • Dinsdag 21 mei

De opendagen zijn in 2015 op de volgende data:

 • Zaterdag 13 juni
 • Zaterdag 4 juli

De openavonden zullen in 2015 om 20:00 uur beginnen, vanaf 19:30 uur is inloop.

 • Donderdag 30 april
 • Dinsdag 23 juni
 • Julia

  “Dit was een jaar waarin ik veel van God heb gezien, geleerd en ervaren. Hierdoor ben ik gegroeid en sterker geworden.”

 • Gerlof

  “Het is de beste keuze van mijn leven geweest om hiernaar toe te gaan. Je leert niet alleen de theorie maar ook heel veel praktijk. Dit is echt een levensveranderend jaar!”

 • Noralie

  “Dankzij Foundation 4 Life is mijn relatie met God in 1 jaar explosief veranderd. Nu grijp ik nog steeds terug op alles wat ik destijds geleerd heb.”

 • Rianne

  “Dit jaar heb ik meer mogen ontdekken over wie ik zelf ben en over de kwaliteiten die God in me heeft gelegd.”

 • Emanuel

  Dit jaar is heel bijzonder en levensveranderend geweest door de enorme hoeveelheid inzichtgevende en openbarende kennis die ik heb ontvangen.

 • Nicolette

  Dit jaar is enorm vormend geweest voor mijn karakter. De coachingsgesprekken hebben me de motivatie en handvatten gegeven om de confrontatie met mijzelf aan te gaan.

 • Bennie

  Dit jaar heeft mijn leven veranderd. God kan iedereen gebruiken voor het werk van Zijn koninkrijk! Ook schaam ik mij niet meer voor mijn geloof en wil ik het juist aan iedereen vertellen.

 • Deborah

  Het traject voor de studie- en beroepskeuze heeft me enorm geholpen. Ik heb nu een opleiding gevonden die bij me past.

 • Marleen

  Het team op school is geweldig. God heeft mij door dit Foundation 4 Life zoveel laten zien, ik gun iedereen zo’n jaar.

 • Jesse

  Mijn leven is er door veranderd. Ik leef nu dagelijks met God en ook is mijn relatie met mijn ouders volledig hersteld mede dankzij het onderwijs en de coaching van Foundation 4 Life!

 • Aron

  Voor dit jaar vond ik mij een kind van God alleen als dit mij uitkwam. Nu weet ik dat ik Zijn kind ben maar ook Zijn discipel. Hij was bereid voor mij te sterven, daarom leef ik nu voor Hem.

 • Geert

  Een fantastische en levensveranderende bijbelschool. Ze zeggen het niet alleen maar maken die belofte ook waar. Het heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben.

 • Menno

  Dit was een levensveranderend jaar waar mijn relatie met God, maar ook met mensen, gegroeid is. Ik heb geleerd om op Hem te vertrouwen en uit te stappen. Niet alleen hier maar ook gewoon in mijn dagelijks leven.

 • Laura

  Dit jaar heb ik mijn identiteit gevonden in God waardoor ik veel opener ben geworden en meer durf. Ik leef niet meer in angst, maar in vrijheid en overgave.

 • Marloes

  Ik ben samen met God dit jaar begonnen en dat leven met Hem zal nooit ophouden. Ik heb dit jaar Zijn hart beter leren kennen en mag weten wie ik ben in Hem!

 • Leandra

  Dit jaar is levensveranderend geweest voor mij. Voor dit jaar was ik depressief en erg afhankelijk. Nu heb ik mijn eigen identiteit en Gods liefde voor mij ontdekt.

 • Renate

  Het is alsof ik in een sneltreinvaart heb geleerd hoe het is om je leven dichtbij God te leven. Om vervolgens met die passie en het geloof dat ik heb meegekregen de maatschappij in te gaan.

 • Wendy

  Ik heb ongelofelijk veel geleerd over de God die we dienen. Ik sta nu heel anders in het leven en ga graag geloofavonturen met God aan.

 • Silke

  Een levensveranderend fundament en een jaar vol wonderen. Van een verlegen jongen met faalangst naar een stabiele jongeman zonder faalangst.

 • Melissa

  Dit jaar heb ik mijn identiteit als kind van God gevonden. Door Hem ben ik geliefd, geaccepteerd en gewenst.

 • Marijke

  Mijn twijfels zijn weg. Mijn muren zijn weg. Ik mag zijn wie ik ben want ik heb een hemelse Papa die onvoorwaardelijk van mij houdt. Ik verlang er nu alleen nog maar naar om die liefde uit te delen en God zichtbaar te maken!

 • Matté

  God heeft dit jaar aan mij duidelijk gemaakt dat een relatie met Hem voor iedereen mogelijk is. Ik heb Hém niet uitgekozen maar Hij mij!

 • Huib

  Ik heb zoveel geleerd over wie ik ben en wat ik kan. Waar precies mijn kwaliteiten liggen en wat ik leuk vind om te doen. Maar ook over wat ik niet kan en om dat te accepteren