Royal Mission School


Categorie:  Fulltime
Doelgroep:  16 t/m 25 jaar
Huisvesting:  Intern
Locatie:  Drachten
Uniek:  Je Koninkrijks plek ontdekken Veel stagemogelijkheden
Kosten:  € 6.750,-
Website:  RoyalMission.nl/school/

Royal Mission School


Categorie:  Fulltime
Doelgroep:  16 t/m 25 jaar
Huisvesting:  Intern
Locatie:  Drachten
Uniek:  Je Koninkrijks plek ontdekken Veel stagemogelijkheden
Kosten:  € 6.750,-
Website:  RoyalMission.nl/school/

Royal Mission School in het kort:

Royal Mission School is de fulltime vormingsschool voor jongeren van Royal Mission. Royal Mission is gestart door Martin en Karin Koornstra. De school wordt geleid door Martin Dol.

De missie van Royal Mission School is dit: we willen door middel van levensveranderend onderwijs en uitdagende praktijk jonge mensen optimaal coachen in hun ontwikkeling zodat ze  verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor hun leven in Gods Koninkrijk met passie voor de Kerk.

Daarom ga je bij Royal Mission School vol aan de bak: een jaar met stages, diepgaand Bijbels onderwijs, studiekeuze- en loopbaanbegeleiding én een toffe leefgemeenschap in het nieuwe eigen gebouw in Drachten. Daarnaast zijn er genoeg extra uitdagingen: je kunt bijvoorbeeld meewerken aan de trainingsdagen en campagnes van Royal Mission door het hele land heen of meewerken aan grote evenementen zoals Square of Festival 316. Het zal een jaar zijn dat je nooit zult vergeten en tegelijk wordt je karakter gevormd voor de rest van je leven!

Juist omdat we deze vormingsgebieden allemaal even belangrijk vinden, hebben we Royal Mission School zo ingericht dat we jou als student de mogelijkheid bieden om hiermee aan de slag te gaan. Daarom heeft Royal Mission School de volgende bouwstenen.

De leefgemeenschap

De plaats waar ijzer met ijzer wordt gescherpt. Samen met 27 andere studiegenoten in een gemeenschap leven is zowel ontzettend leuk als een mooie uitdaging. Jouw karakter en jouw hart zullen op deze plek worden gevormd en je maakt vrienden voor het leven. Royal Mission School heeft sinds kort een fantastisch eigen gebouw in Drachten.

Coaching

Je hebt een jaar lang een coach tot jouw beschikking die jou uitdaagt en prikkelt om naar jezelf te kijken. De reflectie helpt jou om je bewust te worden van jouw houding en wat daarin veranderd mag worden.

Stages Tijdens dit jaar heb je unieke mogelijkheden om te kijken en te functioneren op plaatsen waar je normaal gesproken niet snel zult komen. Prachtig mooi om op die manier te ontdekken wat wel en wat niet bij jou past en om te leren dienen. De stageplekken zijn deels kerkelijk (bv. jeugdwerk, muziek of onderwijs), maar ook in de maatschappij: bv. bij de voedselbank of werken met probleemjongeren.

Onderwijs

Onderwezen worden vanuit de Bijbel en vanuit taakgebieden in Gods Koninkrijk helpt jou om in jouw denken gevormd te worden. De lessen worden aangeboden op een manier die past bij jouw manier van leren. Docenten: o.a. Martin Dol, Martin Koornstra, Jan Pool, Willem Ouweneel en Bram Krol). Hoe de bouwstenen zich tot elkaar verhouden

Een jaar Royal Mission School staat voor veel dynamiek. Je zult veel meemaken en daarmee heb je veel voor jezelf te verwerken. De uitdaging is om van veel van die indrukken leermomenten te maken en dat terwijl de storm aan indrukken door blijft gaan. Daarom is het belangrijk om de rust te zoeken samen met de coach die jou vragen stelt om te kunnen reflecteren. In de opzet van de school zou je kunnen zeggen dat de leefgemeenschap, de stages en het onderwijs de plekken zijn waar je ‘beleeft’ en dat je de coachingsmomenten kunt gebruiken om dit om te zetten in leermomenten. Vanuit coaching kun je datgene wat je hebt geleerd of besloten vervolgens weer inzetten in de leefgemeenschap, bij stage of in het onderwijs. In een schema ziet dat er als volgt uit.

Royal Mission School - bouwstenen

 

Locatie: Royal Mission School is gevestigd in Drachten. De studenten verblijven intern van maandag tot en met donderdagavond of vrijdagochtend. Royal Mission School heeft een eigen gerenoveerd gebouw in Drachten. De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor boodschappen doen, koken, schoonmaken etc.

Lesweek: De lesweek begint op maandagochtend om 10:30 uur met de weekopening. ‘s Middags is er les van 13:00 uur tot 16:00 uur. Op dinsdag is er les van 9:00 uur tot 12:00 uur en ‘s middags is er Sharing en Praying, een moment in de week waarbij je als groep God aanbidt en met elkaar deelt van wat je meemaakt. Ook is er ruimte om met en voor elkaar te bidden. Op woensdag is er geen les, maar heb je tijd voor je stage(s), een coachingsgesprek of heb je intervisie met een aantal andere studenten. Vervolgens is er op donderdag een lesdag van ‘s ochtends 9:00 uur tot ‘s middags 16:00 uur. Doordat je tussendoor in de leefgemeenschap verblijft is er veel tijd om je medestudenten beter te leren kennen door zomaar eens een goed gesprek, even chillen of een spontaan moment om God te aanbidden!

Lesmateriaal: Het lesprogramma bestaat uit vijf blokken:

  1. Gronden
  2. Wortelen
  3. Groeien
  4. Bloeien
  5. Vruchtdragen

Tijdens elk blok wordt er aandacht besteed aan de vijf bedieningen (profeet, herder, leraar, evangelist, apostel). Er wordt van elke bediening een vak aangeboden dat daarbij past. Deze vakken worden door verschillende leraren uit het land gegeven. Een aantal namen zijn: Martin en Karin Koornstra (oprichters Royal Mission), Martin Dol, Willem Ouweneel, Bram Krol, Jan Pool, Paulien Vervoorn en Gerard Krielaard. Het lesprogramma is erg afwisselend: van diepgaande lessen over jouw relatie met God tot een praktisch en levendig vak als kinderwerk. Van uitdagende bijbelstudies tot vernieuwende lessen over gebedspastoraat. Het boekenpakket bestaat uit zo’n vijftien à twintig boeken van verschillende auteurs.

Stages: Tijdens het schooljaar loop je stage op twee plekken: een maatschappelijke stage en een kerkelijke stage. In totaal zijn er zo’n vijftig stageplekken om uit te kiezen.

Extra: het schoolseizoen begint met een introductieweek op een eiland. Halverwege het schooljaar is er een verdiepingsweek op een andere locatie. 

Geld: Een jaar Royal Mission School kost € 6.750,-. Dit is dan een investering die je maakt in je toekomst, in je baan- of studiekeuze. Want een vervolgstudie kan ook veel geld kosten, maar het kiezen van een foute studie kost nog veel meer! Daarom heb je bij Royal Mission School beroepskeuze- en persoonlijkheidstests die je helpen om de juiste keuzes te maken en ontdek je in zo’n jaar wat Gods plan is met jouw leven.

Wil je echt een goed beeld vormen van Royal Mission School, dan moet je natuurlijk eens komen kijken. Een meeloopdag is daarvoor het beste geschikt. Een unieke kans om deze 1-jarige vormingsschool van binnenuit te leren kennen. Heerlijk om een dag letterlijk mee te lopen met de studenten van dit jaar. Op dit moment is er een groep enthousiaste jongeren tussen de 16 en 25 jaar uit het hele land. Prachtig om hun verhalen en ervaringen zo halverwege het schooljaar te horen.

Deze dag is een kans voor jonge mensen om te ontdekken of dit de plek is waar God hen verder willen laten groeien en ontplooien. Tegelijk is deze meeloopdag een mogelijkheid voor ouders, kerkleiders en jeugdwerkers om te ervaren wat Royal Mission School allemaal biedt.

De studenten en docenten nemen je mee en vertellen je alles wat je wilt weten. Daarnaast krijg je een rondleiding door het gebouw van Royal Mission en volg je een gastles.

De meeloopdagen zijn op:

  • Dinsdag 10 februari 2015
  • Dinsdag 7 april 2015
  • Dinsdag 2 juni 2015

Op de website kun je je opgeven voor de gratis meeloopdag. Wacht niet te lang met aanmelden, want met 24 studenten is de school echt helemaal vol!

“Ik weet nu wie ik echt ben en wat Gods plan is met mijn leven!” Tirza

Royal Mission School was echt het jaar van mijn leven! Een jaar waar ik nog veel aan terug zal denken, een goede basis voor de rest van mijn leven. Ik heb veel geleerd over God, anderen en mezelf. Iedereen zou zo een jaar moeten doen!” Jesse

“Ik heb ontdekt dat ik écht waardevol ben! Dat ik geaccepteerd ben door God en dat ik door Hem iets kan betekenen voor anderen! Mijn geloof in God is versterkt, maar vooral mijn geloof in mezelf!!” Bieuwkje

Het jaar Royal Mission School was een spiegel van wie God is en wie ik zelf ben!” Peter

“Het jaar Royal Mission School heeft mijn leven compleet op de kop gezet. Ik heb Gods vaderhart mogen leren kennen en heb veel handvatten ontdekt om bijbelse lessen in de praktijk toe te passen. En met die nieuw gevulde rugzak streef ik ernaar om steeds meer een vrouw naar Gods hart te worden.”  Lydia

“Royal Mission School is voor mij een onvergetelijk vormend jaar, een basis voor de rest van mijn leven in Gods Koninkrijk!” Jacob

“Royal Mission School is voor mij een bijzonder jaar geweest waarvan ik gewoon echt genoten heb. Bovendien heeft het me geholpen in mijn relatie met God en kennis van Zijn Woord. Dat geeft me, enkele jaren later, nog steeds een stevige basis in het avontuurlijke bestaan wat wij nu hebben.” Gerard

“Door het jaar heen heb ik Gods nabijheid mogen ervaren en mocht ik leren dat alles op z’n tijd gebeurt. Hij is geduldig en geeft de tijd, niet alles hoeft in één keer. Dit heeft mij rust gegeven in mijn relatie met Hem.” Anne

“Hij heeft me laten zien dat ik echt vrienden kan maken, dat ik waardevol ben en dat Hij bij me is. God zal voor me zorgen, ik hoef nooit meer bang te zijn voor de meningen of daden van mensen!” Gerjanne

“Tijdens het jaar heb ik geleerd om mezelf meer open te stellen, daarnaast ben ik meer naar andere mensen gaan omkijken.” Klaas